HTML

Indavideó

Friss topikok

Archívum

Táncdalfesztivál

Volt egyszer egy Táncdalfesztivál

Linkgyűjtemény

Története

2009.08.11. 10:40 | celebfingato | Szólj hozzá!

Címkék: sportaréna előadók táncdalfesztivál

Az első magyar táncdalfesztivál 1966 nyarán, amit a Magyar Televízió az Erkel Színházból közvetített. A műsorvezető az egyes elődöntőkben Takács Mária, Lénárd Judit és Tamási Eszter tévébemondók voltak.
Ezen a fesztiválon mutatkozhatott be először a nagy nyilvánosság előtt az éppen születőben levő beatnemzedék néhány képviselője, így az Illés és a Metró együttes, Koncz Zsuzsa, Komár László, Kovács Kati, Wittek Mari és Zalatnay Sarolta.

Helyet kaptak a versengésben a hagyományos tánczene korábbról is jól ismert előadói, úgymint a nők közül Ambrus Kyri, Hollós Ilona, Mátrai Zsuzsa, Mikes Éva, Sárosi Katalin, Toldy Mária, Záray Márta, a férfiak közül Aradszky László, Koós János, Korda György, Németh József, Vámosi János.
Fiatal előadóként lépett fel Harangozó Teri, a megelőző évi Ki mit tud? egyik győztese, valamint Molnár Piroska, a Színművészeti Főiskola akkori hallgatója, azóta ismert színművész.

Szokatlan, dinamikus hangzást jelentett akkoriban az Illés-zenekar Még fáj minden csók, ill. Kovács Kati Nem leszek a játékszered c. dala, melyek sokakban ellenérzést, még többekben valószínűleg óriási tetszést váltottak ki, hisz mindkét dal a fesztivál egy-egy első és második helyezését érte el.
Ekkor még állványra rögzített mikrofon előtt énekeltek az előadók. A fesztivál idején a versenyző 60 dal közül 28 jelent meg kislemezen. A nosztalgia jegyében, 25 évvel később nagylemezen, kazettán és CD-n is kiadták az elhangzott legjelentősebb felvételeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://tandalfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr181302278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása